Neden Tuzlu Su Kürü önemli

Su kürü nedir nedir ve nasıl yapılır.

Değerli okurlar, bizim hepimizin dilinde dolaşan ve bir söz ve ulaşmak istediğimiz bir hedef vardır: Sağlıklı beslenme. Ancak sağlıklı beslenmenin birinci şartının yeterince ve doğru kalitelerde su içmek ve tuz yemek olduğunu bilmeyiz. Bilmeyiz çünki bugünkü bütün modern öğretiler hep yemeyi önerir. Oysa eski bütün bilgelikler derki, en az yediğimizin üç katı kadar su içmek zorundayız.

Tuzlu su kürünün temelini bu bilgelik oluşturur. En az yediğimizin üç katı kadar içmek zorundayız. Bu bilgiyi biraz derinleştirdiğimiz zaman ise şu doğru ortaya çıkar. Su ve tuzu ayrı ayrı almak değil birlikte almak en ideal biçimdir. Sebep ise şu. Su içerisine katılan hemen her şeyi iyonise eder. Vücudun ise herşeyden önce suya ve tuza ihtiyacı vardır. Eğer suyu siz tuz ile birlikte alırsanız ve bunu yemekten önce alırsanız, vücudun yeme ihtiyacı azalır ve yemeğe bağımlılığı ortadan kalkar.

O yüzden diyoruz ki sağlıklı beslenmenin birinci ve en ideal biçimi tuzlu su küründen geçer. Bu nasıl olur? Her yemekten önce en az bir bardak tuzlu su içmek. Yemekler arası birer bardak tuzlu su içmek. Toplam günde 12 bardak su içmek.

Özet:

1. Günde yaklaşık 12 bardak su içmek (kilo başına 30 ml)

2. Her içtiğimiz bardağa, tadına varıncaya kadar doğal tuz koymak. Bu yaklaşık bir litreye bir gr. tuz demektir.

3. Ve bunu hep aç karnına yani yemeklerden önce ve yemek arası içmek.

Dikkat edilmesi gereken nokta: Yaşlılarda, kalp ve tansiyon hastalarında bu tuz miktarı oldukca azdan başlanmalıdır. Yıllarca tuz görmemiş vücuda birden tuz alındığı zaman, kan dolaşımını aniden hızlandıracağı için, vücuda fark ettirmeden sudaki tuz oranını yavaşca arttırmak gerekir. ÖrnekÇ Birlitre suya bir çay kaşığının dörte biri kadar tuz katarak başlanır ve bu bir hafta içerisinde yavaşca arttırarak bir litreye bir çay kaşığı kadar (1çgr) tuz katılarak işilir.

Bu tuzlu su kürünün hiçbir yan etkisi hiçbir tehlikesi yoktur. İlk başlarken sadecei tuz kıtlığı aşırı olan vücutlarda isal yada ödem yapabilir. Bu çok kısa sürer. Korkulacak bir durum değildir. İsrarla devam etmek gerekir.

Chemoterapi ya da Kortizon ilaçları alan kişilerde de ödem yapabilir. Bu da doğaldır ve kısa süre sonra geçer.

Bir yanıt yazın